Enneagram Intensief 9-13 juni 2023, Biezenmortel

Wat een bijzondere ervaring was het!!

Ik heb deelgenomen aan een 5 daagse training van 'Enneagram Nederland' in een klooster te Biezenwortel.

Het Enneagram laat 9 verschillende typemechanismes zien waarvan ieder mens één dominant type heeft. Het heeft me wederom verbaasd hoe inhoudelijk sterk dit model is. Ieder mens kan zich volledig herkennen in één van deze 9 types. Het is daarom alles omvattend en legt bloot hoe jouw ego werkt in het verlangen naar liefde.

We hebben leren werken met het Enneagram als transformatief procesmodel. Het is een zeer geschikt om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Waar we als mens met vallen en opstaan bezig zijn om ons te ontwikkelen, ga je met dit model in een sneltreinvaart naar de kern en leer je hoe jij het ‘ego’ kunt ontspannen. Hierdoor kan je regie nemen over je gedragingen en daarmee afscheid nemen van je niet helpende dwangmatigheden. Waardoor je meer in balans en rust kunt leven. 

Ik heb in deze 5 dagen mezelf tot in de diepste kern leren kennen en dat was overweldigend. Maar daarnaast heb ik ook met fascinatie naar verhalen en interviews van anderen mogen luisteren. Hierdoor heb ik een prachtige inkijk gekregen hoe het ego-mechanisme voor alle andere 8 types werkt.

Het leren werken met het Enneagram draagt bij aan de kwaliteit van mijn werkzaamheden als coach. Gelukkig staan er nieuwe trainingen op de planning. 

-         Groei met subtypes
-         Spiritueel bewustzijn

Na het voltooien van deze trainingen ontvang ik een certificaat als 'Enneagram trainer'